A csakrák és azok megbetegedései

A láthatatlan energia központok

Az általános elképzelés szerint az emberi testben hét fő energiaközpont van amely az egyetemes energia befogadására és szétosztására szolgál.

Szanszkrit szóval csakráknak vagy keréknek nevezzük őket de a kifejezés a kör, központ és örvény jelentéseket is hordozza.

A csakrák energiát csatolnak ki az egyetemes energiamezőkből és ezt különböző energiavezetékeken (nádikon) keresztül szállítják az egész test rendszerében.

A csakrák és az univerzális energiamező között kölcsönös a kapcsolat az emberi energiamező rendszer folyamatosan kommunikál az őt körülvevő térrel.

A csakrák a hagyományos orvosi műszerekkel nem mutathatók ki, ám nem lehet véletlen, hogy az erőközpontokat a hagyomány az egész szervezet...

Tovább

Gyógynövények várandósan

Folyamatosan egy gyógynövényt se alkalmazzunk, mindig kúraszerűen, illetve az adott problémának megfelelő szert használjuk.

Vannak olyan gyógynövények, amik fokozzák az alhasi vérbőséget esetleg abortív hatásúak koraszülést indukálhatnak.

Nem alkalmazzunk növényi hashajtókat: pl kutyabengekéreg, szenna tea és ne alkalmazzunk erős méregtelenítő vértisztító hatású növényeket sem mert a szervezetben felgyűlt méreganyagokat felszabadítva károsíthatják a magzatot. Külső borogatásra se alkalmazzunk erős hatású gyógynövényeket pl: tölgy, diólevél.

Általában használható gyógynövények: bodzavirág, menta,

galagonya, hibiszkuszvirág, csipkebogyó és citromfű.

Bábák szerint a 36 héttől fogyasztható a málnalevél tea: kivétel ha gyom...

Tovább

A várandósság csodás 9 hónapja…

Mikor megszületik a babánk akkor már kevésbé az jut eszünkbe, hogy olykor rosszul aludtunk mert érkezett egy front, vagy fájt a keresztcsontunk, derék tájék, sokszor kellett pihenni – lassítani.

Viszont eszünkbe jut amikor kiderült, hogy és kinek újságoltuk el először a jó hírt az izgatottság egy-egy ultrahangos vizsgálat előtt majd az ott látott képek teljessége, a mozgolódás a pocakban amit apa/testvér is érzett már.

Tudatos készülés a várandósságra

Az ideális az, ha már a tervezett várandósság

előtt legalább fél évvel tudatosan készülünk a

kismamaságra. Odafigyelünk a táplálkozására, a

megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelre.

Itt már nem csak a saját szervezet szükségleteire

kell gondolni, hanem a megfoganó magzat fe...

Tovább

A szoptatásról…

A szoptatás fontosságáról…….

Mindenek előtt fontosnak tartom megjegyezni, attól, hogy mennyire sikeres vagy kevésbé sikeres a szoptatás még a

világ egyik legjobb anyájáva válsz azért mert mindent megtettél és megteszel annak érdekében, hogy a babádnak a lehető legjobb

legyen testi és lelki szinten egyaránt!Véded, óvod őt, babusgatod, gondoskodsz róla, vigyázol rá a szereteted a legnagyobb kincsed az övé.

Ha fizikai tényezők nem gátolnak és Te is úgy érzed, bátorítalak, támogatni szeretnélek a szoptatásban és szívesen segítek amiben tudok:

Amikor szoptatunk a kisbabánk számára rendelkezésünkre álló táplálékok közül a legjobb mellett döntöttünk.

Az anyatej lehetővé teszi, hogy az immunrendszere szempontból még éretlen baba a tej...

Tovább